Telegraaf VROUW

Nummer 9
26 februari t/m 4 maart 2010
ALT="telegraaf vrouw, interview met striptease Michele" ALT="Telegraaf vrouw 2010"
Michele Brauns
Partner: ja Kinderen: nee Werkt als: striptease danseres en paaldanseres en heeft een boekingskantoor voor stripper.
Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
” Ik danste in discotheken als gogo-danseres, op van die blokken. Daarna heb ik me toegelegd op paaldansen en van het een kwam het ander.
Ik hou van de show die bij een stripact hoort. De ene keer verkleed ik me als ballerina, de andere keer als politieagente of engeltje.
Ik heb kasten vol kostuums.”
Vond je het niet eng en denigerend om uit de kleren te gaan voor publiek?
” Dat viel nog al mee. Ik danste altijd al topless en eigenlijk heb je als stripper alleen maar in de laatste seconde van je act ook je slipje uit.
Dat went heel snel.”
Wel eens iets vervelends mee gemaakt?
” Ik strip vaak bij de mensen thuis. Dan is oma er ook. De meeste mensen gedragen zich keurig. En als er al eens iemand opdringerig wordt, heb ik natuurlijk nog mijn zweepje. Daarmee kan ik harde petsen uitdelen, dan komen ze vanzelf weer bij hun positieven.
Wat vindt je vriend van je werk?
” Hij is zelf ook stripper en weet dus precies wat het werk inhoudt.”
En je familie?
” Ik doe dit werk nu zes jaar, dus iedereen is er wel aangewend. Als iemand me vraagt wat voor werk ik doe, ben ik daar eerlijk over. Mijn moeder heeft het nooit een probleem gevonden. Mijn vader vond het in het begin wat moeilijker. Hij was bang dat ik als stripper in een bepaald circuit terecht zou komen van rare mensen en drugsgebruikers. Inmiddels heeft hij gezien dat ik wat dat betreft heel goed op mezelf kan passen. “
Heeft hij wel eens een show van jou gezien?
” Hij heeft me wel eens weggebracht naar een klus, maar hij is nooit mee naar binnen gegaan. Ik zou het dan ook niet kunnen, denk ik.
Niet met mijn vader in het publiek..”
 
Tekst: Marjolein Hurkmans